Geldo – Villatorcas – Soneja

Geldo – Villatorcas – Soneja

Ruta: Geldo – Villatorcas – Soneja

Distància: 10,1 km

Desnivell: 75 m

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici el fem des del carrer Major de la població de Geldo.

Caminem pel carrer Major o camí de les vinyes en direcció cap a la font del barranc. Seguirem endavant fins a agafar el camí de la Serrradilla que transcorreix prop de la Autovia A 23.

Mentre caminem pel camí de la Serradilla ens iximi del camí per a anar a la creu de la Mitja Llegua i tornem de nou al mateix camí.

Font del barranc
Creu de la Mitja Llegua

Es tracta d’una “Creu de Terme” o fita que es col·locava en l’Edat mitjana per a delimitar els dominis territorials de la ciutat i va ser restaurada pel arquitecte Enrique Martín.

Seguim endavant pel camí de la Serradilla fins a arribar al camí de Castellnovo on l’agafarem anat cap a la dreta i abans d’arribar a l’autovia el deixem pel camí que es troba a la nostra esquerra.

Aquest camí ens portarà a Soneja i una vegada ens trobem al poble ens desvíem a l’esquerra cap a la rambla de Rovira.

Comença la part més bonica de la ruta d’avui. Agafem el PR-CV 63.7 que transcorreix a la vora del riu Palància.

La primera part del PR va pel camí de Sagunt-Torres Torres a Sogorb. Passem pel racó i l’horta de Torcas fins a arribar a la pedania de Villatorcas.

Passem de llarg Villatorcas pel camí de Castellnovo i busquem el lloc ideal per a gaudir del cafenet i del pastís de poma amb nous de M. José.

Anar al Receptari de M. José

Després d’una estona gaudint del nostre moment continuem la nostra ruta seguint les marques del PR CV 63.7 fins a arribar a un moment que ens desvíem per a anar de nou a la font del barranc.

Ja sols ens queda acabar la ruta d’avui.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *