Borriol – Pintures rupestres de la Joquera

Borriol – Pintures rupestres de la Joquera

Ruta: Borriol – Pintures rupestres de la Joquera

Distància: 5,5 / 14 km

Desnivell: 150 m

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici el fem al camí de l’Alqueria, on es troba el camp de futbol de Borriol, en direcció cap a l’autovia i la travessem.

Una vegada ens trobem a l’altre costat de l’autovia girem a la dreta cap a l’horta Novella fins a arribar a un espai recreatiu per a apropar-nos al riu de Borriol.

Àrea recreativa, al fons el riu i a l’altre costat del riu trobem un antic molí fariner

Seguim endavant fins a tornar de nou baix de l’autovia on agafarem el camí d’Alberoc. Una vegada ens trobem en aquest camí, a pocs metres més endavant podem fer dues opcions per a anar a les pintures d’Alberoc, una curta o una altra llarga.

Opció llarga

Si agafem la llarga arribem a un punt que ens desviarem a la nostra dreta per a anar al camí del Collet i d’aquest contactarem amb la cantera fins a arribar al GR 33 que ens portarà cap al Castellet, lloc ideal per a gaudir de les seves vistes cap al litoral castellonenc fent-se un cafenet.

Vistes des del Castellet

Per a arribar al Castellet ens hem de desviar per una sendera amb senyals que ens portarà al peus del mateix, es pot pujar dalt però és molt complicat i no recomanable si no tenim preparació. Una vegada ens trobem al Castellet tornem de nou pel GR 33 fins a la cantera i l’envoltem pel camí del Racó Torrat fins al camí d’Albaroc.

Una vegada ens trobem al camí d’Alberoc busquem les indicacions per a pujar a les pintures. La tornada la podem fer de nou cap al camí d’Alberoc o continuant per l’opció curta.

Opció curta

Continuem pel camí d’Alberoc fins a trobar les paletes que ens indicaran cap a l’abric i pujarem fins al mateix.

Abric de la Joquera

Arribem a les pintures rupestres d’art llevantí que van ser descobertes per l’arqueòleg castellonenc Joan Baptista Porcar l’any 1930. Van ser declarades patrimoni de l’UNESCO l’any 1998.

Arquer amb plomes al cap en una escena de caça

El lloc és fantàstic i és fàcil d’accedir. Tornem a la sendera que ens ha portat a l’abric i continuem per la mateixa fins a una pista de terra dirigint-nos cap al Molinàs.

Anem pujant fins a arribar al repetidor, lloc on farem el nostre cafenet amb les natilles d’ou casolanes de M. José.

En aquest moment decidim baixar cap a una coveta del Molinàs caminant camp a través i anant amb molt de compte.

Cova

Una vegada ja l’hem vista tornem cap a la pista de terra que porta al repetidor caminant cap a baix. Arriba un moment que en la nostra dreta naix una sendera on l’agafarem, aquesta sendera ens portarà al camí de la Joquera al costat del camp de golf.

Aquest camí ens portarà fins a l’autovia però nosaltres no la travessarem, girarem a l’esquerra cap al meridià de Greenwich i per la pista a la vora de l’autovia anirem cap a l’horta Novella fins a arribar de nou al camí de l’Alqueria i acabar la ruta d’avui.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *