Morral d’en Balaguer

Morral d’en Balaguer

Ruta: Morral d’en Balaguer

Distància: 12,8 km

Desnivell: 230 m

Participants: Mila, Pepe, Juan, Festi, Héctor, José Ramon i Jesús.

El punt d’inici el fem al km 17 de la carretera CV 166 en direcció a Culla. A la nostra esquerra es troba una pista formigonada que ens portarà cap al barranc i mas de Cullola.

Una vegada travessem el barranc anirem pujant cap al mas de l’Agüela Dominga arribant a una bifurcació on nosaltres agafarem cap al de l’esquerra, si anàrem al de la dreta aniríem al mas dels Domingos.

Des de l’inici de la ruta les vistes són meravelloses i més a mesura que anem pujant. Passem pel mas d’en Blai, després al mas de l’Home i una vegada arribem a l’assagador del Pou de la Pica agafem una pista de terra a la nostra dreta que ens portarà cap a una sendera identificada per un molló.

Les vistes són fantàstiques

Aquesta part de la ruta és fantàstica, no sols per la sendera que transcorre per dins d’una pinada sinó també per les fantàstiques vistes que trobem primer cap al barranc de la Ferrerola i després més endavant cap al riu Montlleó.

Arribem a la font de la Ferrerola on s’acabarà la sendera i on començarà una pista de terra.

Font de la Ferrerola
Font de la Ferrerola

Pugem en direcció cap al morral d’en Balaguer. Aquest lloc és ideal per a gaudir del nostre tradicional cafenet per les seves vistes. Trobem un mirador espectacular cap al riu Montlleó, Benafigos, Penyagolosa, Vistabella, etc.

Després d’una bona estona gaudint de les vistes, continuem per la pista en direcció cap al mas de les Roques de Llaó on trobem uns exemplars fantàstics d’arbres amb característiques molt originals.

Agafem el camí de Benafigos i passem pel mas de les Roques, la caseta de Moliner, i una vegada ens trobem a l’altura de l’entrador del mas de la Belenguera ens desviem per a visitar-lo.

Tornem de nou al camí de Benafigos fins a arribar a unes paletes que ens indiquen el sender local 65.2 on girarem cap a l’esquerra pel sender.

Al mas de les Roques de Llaó ens trobem unes quantes cabretes.

Passem per damunt del mas de Franxo i del mas del Forat Negre on agafarem de nou una pista que ens portarà cap al mas de la Solana de baix.

Una vegada arribem al mas agafarem una sendera que passe per la font de la Solana. Continuarem caminant per un costat del barranc de Cullola i més endavant el travessarem.

Arribem al maset de la Basseta on agafem la pista formigonada del començament que ens portarà al final de la ruta d’avui.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *