Glacera Grey

Glacera Grey

Ruta: Glacera Grey.

Lloc: Parc Nacional de les Torres del Paine (província d’Última Esperanza, Regió de Magallanes i Antàrtica Xilena, Xile).

Distància: 30 km.

Desnivell: 994m.

Participants: Héctor, Marta, Pedro, Sara i Simon.

Tipus d’activitat: senderisme.

El dia següent de la ruta de les Torres del Paine, teníem una altra ruta: la Glacera Grey. Si el dia anterior buscàvem un cim de muntanya, aquesta vegada buscàvem una altra muntanya, però de color blanc.

En aquesta ocasió, se’ns presentava una ruta més llarga. No obstant, al no disposar de temps suficient, ens vam quedar en els 11 km. Suficient, si l’objectiu és arribar a divisar la glacera, o insuficient, si la meta és caminar sobre la mateixa glacera (km. 15 de la ruta).

A l’igual que passa amb la de Paine, és una ruta exigent i cal estar en forma, ja que feia el mateix fred que el dia anterior i, novament, molt de vent.

El punt d’inici és el refugi Paine Grande. En aquest punt, comença la sendera cap a la glacera.  

Itinerari informatiu
Inici de la ruta

Nosaltres, tenint en compte l’ubicació del nostre allotjament, vam haver d’agafar un catamarà des de la Guardería Pudeto, per a arribar al refugi Paine Grande.

El trajecte ens va regalar imatges com aquesta

La ruta es troba ben senyalitzada i la sendera està en bon estat, com podeu observar a les següents imatges.

Quan portem una estona, arribem a la llacuna de Los Patos.

Seguim avançant i arribarem al mirador Grey, que ja ens permet tindre unes vistes molt espectaculars del llac i des d’on es comença a veure la glacera.

Seguim i arribarem a creuar alguns rius xicotets, com el Riu de las Piedras i el d’Olguín. Una vegada els deixem enrere, arribarem al Refugio Grey. Ací, descansarem un poc i agafarem energies per al que falta. En aquest lloc, hi ha un parell de miradors que ens permeten veure de més prop la Glacera Grey.

Es pot continuar i arribar a la Guardería Paso, des d’on es pot iniciar l’activitat de caminar sobre el gel de Grey. Degut a què anem justos de temps, no arribarem més enllà i ens conformarem amb finalitzar des d’aquest punt, començarem la tornada una vegada descansem i ens delectem amb la tranquil·litat del que ens envolta, només pertorbada pel so de la glacera.

Així es posa punt final a aquesta ruta, la segona de la nostra estada al Parc Natural de les Torres del Paine. Recomanem, si viatgeu a la Patagonia, anar-hi i passar 3-4 dies, per recórrer més llocs dels que vam conèixer. La immensitat, bellesa i espectacularitat del lloc paguen la pena.

Veure la ruta al wikiloc

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *