IV Tastavins trail

IV Tastavins trail

Ruta: IV Tastavins trail.

Lloc: Penya-roja de Tastavins (Terol).

Distància: 17 km.

Desnivell: 729m.

Participants: María, Víctor i Héctor.

Tipus d’activitat: carrera de muntanya.

Gelada, assolellada i molt entretinguda jornada la que vam tindre a Pena-roja de Tastavins, població de Terol, prop de Morella el passat dissabte. Allí, vam participar en una carrera de muntanya de 17 km, organitzada per aquest poble, ubicat en un entorn preciós.

Penya-roja de Tastavins

L’eixida té lloc a dins del poble, en la Plaça Espanya, on tenim l’esglèsia de Santa Maria la Major. Després de fer volta al poble, ens dirigim cap a les Penyes Masmut, en direcció a la Tossa des del barranc de Cuartielles.

Durant aquest tram, descobrim el Pont Chafat, que és una escletxa entre roques que servia de lloc de germanor entre les poblacions de Pena-roja i Vallibona.

Aquesta pujada a La Tossa (1.204m) és exigent, assolint pràcticament quasi tot el desnivell que acumula la ruta (uns 500m aproximadament del total). No obstant, les vistes són meravelloses des d’aquest punt, on es troba el derruït Mas de Mingochil i la seua antiga talaia. Cal dir que ací s’ubica un punt geodèsic.

Cim de la Tossa, des d’on es veuen les Penyes Masmut

En aquest punt comença el descens de les Penyes Masmut. Creuarem un rierol i ens endinsarem en unes senderes que conduixen a un bonic pinar. En aquest moment, ens trobarem amb les imponents i espectaculars Penyes Masmut, que ens acompanyaran en aquests quilòmetres.

Penyes Masmut. La ruta volteja les Penyes

Els últims quilòmetres es recorren per un PR que ens porta fins a la bassa de Sant Miquel i a la part alta del poble, on està l’interessant Museu de la Vivenda. Aquest museu ens recrea els modes de vida quotidiana des de la Prehistòria fins a l’Edat Mitjana i té llocs com la Roca Foradada, on es pot conèixer com era la vida en les coves paleolítiques.

Després de travessar la Roca Foradada
Museu de la Vivenda

Finalment, després de deixar arrere el Museu, recorrem els metres finals de la ruta, que acaba en la Plaça Espanya.

Així es posa punt final a aquesta més que recomanable ruta.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *