Preikestolen

Preikestolen

Ruta: Preikestolen.

Lloc: Lysefjord (districte de Ryfylke, província de Rogaland, Noruega).

Distància: 8,35 km.

Desnivell: 500 m.

Participants: Festiva i Héctor.

Tipus d’activitat: senderisme.

Dies després de conèixer Briksdalsbreen, vam anar a conèixer el Preikestolen, també conegut com “El Púlpit”. És un dels llocs més famosos de Noruega i, per tant, un dels més visitats (+ 300.000 persones/any). Fins i tot, es van rodar-hi escenes de la pel·lícula de Mission Impossible: Fallout, amb Tom Cruise. Era un dia que el teníem marcat al calendari, però no vam poder tindre més mala sort: la boira ho va cobrir tot. El Preikestolen és una formació rocosa que s’alça 604 metres d’altura per sobre del fiord de Lysefjord. L’inici es produeix en el refugi Preikestolen Fjellstue, al costat del llac Tjødnane.

Inici en el refugi
ruta

La sendera està en tot moment marcada i no té cap pèrdua, per tant no cal portar un track a l’igual que passa amb la ruta de Briksdalsbreen.

Prompte ens trobem amb les roques, que seran una constant durant la major part del recorregut. Hi ha moments en què s’ha de tindre cura de no entropessar, bé per la grandària de les roques, per la seua irregular superfície o bé perquè s’han mullat per la pluja o la humitat i pots esvarar.

Els escalons de pedra

La ruta al Preikestolen es caracteritza per tindre tres ascensos pronunciats. Cal tindre bona forma física o és molt probable que s’haja de parar per a prendre un respir.

Moments dels ascensos

Una vegada es completa el tercer ascens, la senda es suavitza i “s’aplana” en alguns moments, encara que hi ha un ascens final a la roca del Púlpit, però no té res a veure amb els anteriors.

Al llarg del camí podrem veure xicotetes llacunes

A diferència de la ruta de Briksdalsbreen, no vam poder gaudir en cap moment de les vistes fabuloses que ofereix aquesta ruta, com més endavant vos ensenyarem.

Arribant al Preikestolen
El Preikestolen, al fons

Finalment, arribem al nostre destí: la roca Preikestolen o “El Púlpit”.

Així ens el vam trobar
Així és el lloc en un dia assolellat

Per tornar, únicament hem de desfer el camí recorregut.

En resum, malgrat que no vam poder gaudir del lloc per les condicions climatològiques, la ruta que vos presentem és un lloc espectacular, com podeu veure en aquest enllaç, i recomanem realitzar-la 100%.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *