Fonts d’Aiòder

Fonts d’Aiòder

Ruta: Fonts d’Aiòder

Distància: 14 km

Desnivell: 382 m

Participants:  Salva i Jesús.

Font del Canyar

Epunt d’Inici el fem des de la població de les Fonts d’Ayodar.. Ixint del poble ens portarà a la primera font, la del Canyar.

Agafem el camí de Torralba i on es troben unes paletes identificatives on girem a la dreta cap a l’antic Molí pel costat del barranc de las Clochas.
Font de Santa Rita

Seguim endavant fins a arribar a l’antic Molí i agafem una sendera petita que ens portarà  la font dels Chorricos i més endavant la de Santa Rita o de la Masada.

En aquest moment agafem un camí després de trams on és complicat seguir la sendera on es fa molt recomanable tindre el track a mà.
 
Una vegada ens trobem en la pista unes senyals ens indiquen el camí per a arribar fins a Torralba o a Fonts d’Ayodar. Agafem cap a Fonts d’Ayodar.
 
Hem d’anar amb molt de compte perquè hem de tornar a agafar una sendera i deixar la pista.
Pista de torralba

Abans d’arribar al pou negre vorem la font del Riu que naix del terra fent el riu Xico. Seguim endavant fins al Pou Negre, lloc ideal per a esmorzar.

Pou Negre

Continuem travessant el riu d’Ayodar i agafem de nou el camí de Torralba que ens portarà a l’última font la del Zuro que es troba a una petita àrrea recreativa.

Ja sols ens queda arribar al poble i acabar la ruta d’avui.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *