Les nostres curiositats

Les nostres curiositats

El metro i el desert

En 1790 el polític Charles Tayllerand va proposar a l’Assemblea Nacional Francesa construir un sistema de mesures que fos acceptat per totes les nacions. Un any més tard es va nomenar una comissió encarregada d’elaborar aquest sistema de medició anomenada «Metro»….

Llegir més


Les papallones de lesnostresrutesapeu

En la ruta Penya Escabia ens vam tindre la molta sort de trobar-nos a la joia de les papalones de la península, la Graellsia Isabellae o Actias Isabellaes. Encara que siga una Actias, gènere de lepidòpters nocturns de la família Saturniidae…

Llegir més


Castelló, segona província més montanyosa d’Espanya?

Una frase molt coneguda a Castelló és que som «la segona província més montanyosa d’Espanya«, ara bé, segons les dades conegudes no reflextixen el mateix.

La següent tabla, agafada del ministeri d’agricultura i pesca i d’un estudi de la fundació del BBVA sobre la rugositat del terreny a Espanya, mostren les cifres rellevants…

Llegir més


Les coves de la Valltorta, art rupestre llevantí.

A 1917 es van descobrir les pintures rupestres que es trobaven a les coves del barranc de la Valltorta. Aquest fet va cridar l’atenció a la comunitat arqueològica del moment i trobant-se als voltants de l’existència d’una indústria lítica. …

Llegir més


Lesnostresrutes arqueològiques

Tossal de la Vila, Tossal de Mortorum,… Castelló és una província amb molta història. Fem un recorregut per els assentaments que nosaltres hem visitat en les nostres rutes…

Llegir més


Els nostres castells visitats

En aquesta pàgina trobaràs les descripcions, la història i els arxius multimèdia que es troben per internet dels castells que hem recorregut durant les rutes que fem.

Llegir més


Els molins hidràulics, patrimoni de Castelló

Des del Neolític existeixen indicis de molins per produir la mòlta del gra. Aquests molins rudimentaris de mà del neolític es van transformant al llarg de la història en màquines per a la mòlta,…

Llegir més


El Desert i les primeres fotografies de les protuberàncies solars de la història

Els astrònoms de l’època sabien que el 18 de juliol de 1860 hi hauria un eclipsi total del sol i la seva franja de visibilitat aniria des del Cantàbric fins al Mediterrani…

Llegir més