Font dels Cloticos – Naixement riu Palància

Font dels Cloticos – Naixement riu Palància

Ruta: Font dels Cloticos – Naixement riu Palància

Distància: 14 km 

Desnivell: 420 m

Participants: Juan Antonio, Salva i Jesús

El punt d’inici es troba en l’Àrea Recreativa Els Cloticos, que es troba a uns pocs quilòmetres  de Bejís (es troba molt ben senyalitzat). 

Font dels Cloticos

Comencem a caminar des de la font dels Cloticos en direcció cap a la pista asfaltada deixant a la nostra dreta el càmping i el riu Palància per la PRV 275. 

Continuem endavant fins a creuar el barranc del «Resinero» a on deixarem el camí del «Madroñal» per a agafar una senda a la dreta dins del barranc sec, que ens portarà al naixement del Riu Palància.

El Molinar

Abans d’arribar a l’altura de l’aldea abandonada d’El Molinar ens desviem cap a l’esquerra agafant el camí del «Madroñal» per la GR 231, a on trobem de seguida una caseta forestal. 

Estret del «Cascajar»

És hora de gaudir les impactants parets de l’Estret del «Cascajar», un lloc fantàstic gràcies a l’erosió de l’aigua i del vent. 

Continuem pel mateix camí anomenat camí de la lloma de l’abella fins a arribar al punt més alt de la ruta d’avui després de la forta pujada.

Naixement del riu Palància

En aquest punt pugem per una pendent moderada que es fa molt agradable gràcies a les vistes del lloc i a uns fòssils que trobem en terra.

Arribem al coll del «Cascajar», un punt ideal per a gaudir de les vistes i de fer el nostre tradicional cafenet acompanyat del saborós pastís de MªJosé.

Continuem pel mateix camí anomenat camí de la lloma de l’abella fins a arribar al punt més alt de la ruta d’avui després de la forta pujada.

Agafem forces i aprofitem per a fer la foto de la nostra conquesta. A partir d’aquest moment la baixada es fa molt suau per una senda que prompte girarem a la nostra dreta per a dirigir-mos al camí del Molinar.

Ens trobem fòsils al naixement

Anem baixant fins a arribar a la rambla de «Agualobos», deixem el camí per a creuar-la per la nostra esquerra per a dirigir-nos a l’últim punt del dia, l’aldea deshabitada del Molinar.

Ja sols ens queda terminar la ruta d’avui.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *