Alt de l’Atzervar

Alt de l’Atzervar

Ruta: Alt de l’Atzervar 

Distància: 8 km 

Desnivell: 400 m

Participants:  Salva i Jesús.

El punt d’inici  el fem des de l’ermitori de Sant Joan de Penyagolosa. Anem pel GR 7 en direcció cap al centre d’interpretació.

De seguida trobem les paletes del PRCV 66 i pugem pel PRCV cap amunt.

Pujant pel PRCV 66

Arribem a la pista de Sant Joan a Puertomingalvo i girem a l’esquerra. Després d’una estona caminant deixarem la pista seguint el PRCV 66 i ens portarà cap a la porteria del llop.

Continuem pujant pel PRCV 66 dins d’una pinada amb moltes falgueres, el paratge és fantàstic. Arribem a un pla on deixarem el PRCV 66 per a anar a l’alt de l’Atzervar.

Illes Columbretes

Al pla tenim la sort de veure perfectament les illes Columbretes. A mesura que pugem no podem deixar d’observar el Penyagolosa.

Penyagolosa

En aquest moment anem pujant seguint els mollons molt ben situats. Trobem un molló que pareix que siga el punt més alt però encara ens falta un poc més.

En aquest moment deixem de seguir els mollons i trobem una pista desdibuixada que ens portarà al punt més alt.

Alt de l’Atzevar

Com es troba dins d’una forta pinada, decidim baixar cap al pla per a gaudir del nostre cafenet i de les saboroses empanadetes de préssec que ens ha fet M. José.

Anar al receptari de M. José

Després d’una bona estona gaudint del moment i de les vistes cap al Penyagolosa i les illes Columbretes decidim baixar pel pla buscant el mas Torre de Mosquit o de Climent. Amb mesura arribem a la pista de Sant Joan a Puertomingalvo i prompte ens desviarem cap al mas Torre de Mosquit.

Al mas tornem a enganxar amb el PRCV 66 que transcorre per la part més alta i començament del barranc que portarà el riu del Carbo.

Barranc del riu Carbó

Seguim per la senda arribant al mas Roig. Continuem pel PRCV 66, travessarem de nou una pista i abans de tornar de nou a l’ermitori de Sant Joan de Penyagolosa i finalitzar la ruta ens trobem un pi monumental.

Per a terminar el dia anem al pont de les Meravelles que es troba en la frontera entre Mosqueruela i Vistabella del Maestrat i que s’utilitzava per a creuar el riu Montlleó.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *